για &

Σημεία Ενδιαφέροντος

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης - Gileri eco & design residences

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

To Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία. Εστιάζοντας στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων, τις συνδέει με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου.

Αρχαία Γόρτυς - Gileri eco & design residences

Αρχαία Γόρτυς

Η Αρχαία Γόρτυς υπήρξε σημαντική αρκαδική πόλη κατά την αρχαιότητα. Έχει δώσει το όνομα στο σύγχρονο Δήμο Γορτυνίας και βρίσκεται στις όχθες του Λούσιου, στο τέλος του φαραγγιού κοντά στο Ελληνικό και τη Μονή Προδρόμου.

(χάρτης)

Παλαιά Μονή Φιλοσόφου - Gileri eco & design residences

Παλαιά Μονή Φιλοσόφου

Η Παλαιά Μονή Παναγιάς Φιλοσόφου βρίσκεται σε ύψος 200 μέτρων πάνω από το φαράγγι του Λούσιου και ιδρύθηκε το 963 από τον Ιωάννη Λαμπαρδόπουλο, τον επονομαζόμενο "φιλόσοφο", γραμματέα του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά.

(χάρτης)

Ολυμπία - Gileri eco & design residences
Ολυμπία

Η αρχαία Ολυμπία απέχει 60 χλμ δυτικά των Λαγκαδίων. Τα Λαγκάδια βρίσκονται στη μέση περίπου της γραφικής διαδρομής που συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με το σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Τρίπολη - Αθήνας, μέσω της ορεινής Πελοποννήσου.

(χάρτης)

Δάσος Φολόης - Καταρράκτες Νεμούτας - Gileri eco & design residences
Δάσος Φολόης - Καταρράκτες Νεμούτας

Τα τελευταία χρόνια ακούγονται όλο και περισσότερο και ίσως όχι άδικα. Οι καταρράκτες της Νεμούτας έχουν το προσόν να παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε όσους δεν γυρεύουν πολύωρο περπάτημα ή δεν αντεπεξέρχονται σε αυτό. Από τα Λαγκάδια απέχουν 1 ώρα περίπου.

Το γεφύρι του Φούσκαρη είναι σχεδόν στο δρόμο σας και μία επίσκεψη στο εκπληκτικό δάσος της Φολόης (ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιών), συνθέτουν μία όμορφη κυκλική διαδρομή στην γειτονική Ηλεία.

(χάρτης)


Check Rates
ESPA