για &

Υπευθυνότητα

Οι προμήθειές μας

Τα αυγά, το ψωμί, το ραβανί και οι τηγανίτες είναι από το χωριό μας. Το μέλι είναι από τα Καλάβρυτα, τα λάδι από την Αιγιαλεία και το τσάι του βουνού από το Μαίναλο. Για να μην κάνουν το γύρω του πλανήτη μέχρι να φτάσουν στο πιάτο σας και να διατηρήσουν την φρεσκάδα τους.

Οι μαρμελάδες (μέχρι να βρούμε κάτι τοπικά που θα μας ικανοποιεί), το βούτυρο, το γάλα και ο χυμός, για πρακτικούς λόγους είναι του «εμπορίου».

Ο καφές, η ζάχαρη, η πραλίνα φουντουκιού και το τσάι σε φακελάκι, αφού δεν παράγονται κοντά μας (ναι, δυστυχώς ούτε και η ζάχαρη πλέον), είναι δικαίου εμπορίου από το ΣΥΝ.ΑΛΟΙΣ, για εξασφαλίσουμε την ποιότητά τους αλλά και επιπλέον έσοδα για τους παραγωγούς και τις κοινότητές τους.

Για τα αναλώσιμα και τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ακολουθούμε τα πρότυπα του Green Key, παρ’ ότι δεν έχουμε ακόμη αντίστοιχη πιστοποίηση.

Έτσι όλα τα χαρτικά, δεν έχουν υποστεί λεύκανση με χλώριο. Με εξαίρεση τη χλωρίνη που χρησιμοποιούμε στις τουαλέτες και όπου δεν χρησιμοποιούμε ξύδι, όλα τα υπόλοιπα καθαριστικά είναι φυσικά ή οικολογικά προϊόντα της ΒΙΟΜΕ. Για να μπορούν τα παιδιά να ξαπλώνουν στο ξύλινο πάτωμα άφοβα. Αλλά και να μην μένουν υπολείμματα ισχυρών χημικών ουσιών στις επιφάνειες που ερχόμαστε σε επαφή.

 

Ο εξοπλισμός μας

Για την ανακαίνιση του καταλύματος μας, όπου υπήρχε η σχετική τεχνογνωσία, αξιοποιήθηκαν ντόπιοι τεχνίτες (χωριό μαστόρων άλλωστε), για να μένει η αξία στον τόπο της. Αλλά και να περάσει η άυλη αξία του τόπου, στο κατάλυμά μας.

Για λόγους προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου, δεν έχουν τοποθετηθεί ηλιακά πάνελ στις κεραμοσκεπές, δορυφορικά πιάτα, δεν έχουν διανοιχθεί επιπλέον δρόμοι πρόσβασης στις κατοικίες και αποκαθηλώθηκαν περιττές προσθήκες στο κτήριο.

Όλες οι λάμπες (εννοείται) είναι LED και έχουν εγκατασταθεί οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί εξοικονόμησης ενέργειας (παγίδες, θερμοστάτες, χρονοδιακόπτες, μονώσεις, κουφώματα κλπ).

Για την μείωση των πλαστικών απορριμμάτων συσκευασίας, χρησιμοποιούμε διανεμητές (dispenser) και γενικά αποφεύγουμε τα προϊόντα μιας χρήσης.

 

 

Η κοινότητά μας

Έχουμε την τύχη στο χωριό μας να υπάρχουν αξιόλογοι επαγγελματίες στο κλάδο τους κι έτσι δε χρειάστηκε να αναπτύξουμε υπηρεσίες ή να εγκαταστήσουμε εξοπλισμό που υπήρχε έτσι κι αλλιώς στο χωριό. Ή τα γειτονικά χωριά. Αν κάτι «λείπει» από εμάς, ίσως να παρέχεται ήδη από κάποιον άλλο επαγγελματία στο χωριό.

Για όλες τις εργασίες και συνεργασίες που απαιτούνται για το κατάλυμά μας, απευθυνόμαστε πρώτα στους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας. Εξάλλου αυτή η αίσθηση περνάει και στους επισκέπτες μας.

περισσότερα για εμάς εδώ


Check Rates
ESPA