για &

Εκδηλώσεις

Λαγκαδιανό Καρναβάλι - Gileri eco & design residences

Λαγκαδιανό Καρναβάλι

Οι 4ημερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς, γνωστές ως Λαγκαδιανό Καρναβάλι, διοργανώνονται από το Σύλλογο Νέων Λαγκαδίων «ΔΡΑΣΙΣ». Το Λαγκαδινό Καρναβάλι αναβιώνοντας τον μύθο του Πάνα περιλαμβάνει μουσικές γιορτές, παραστατικές τέχνες, αναβίωση εθίμων και φυσικά τη γνήσια Αρκαδική καρναβαλική παρέλαση. Έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί σημείο συνάντησης νέων κυρίως, ανθρώπων. Τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται όλες οι διαθέσιμες κλίνες και δωμάτια της ευρύτερης περιοχής.

 

Γιορτές της πέτρας - Gileri eco & design residences

Γιορτές της πέτρας

Οι Γιορτές της Πέτρας, διοργανώνονται από την Κίνηση Πολιτών ‘Άνθη της Πέτρας’, σωματείο με έντονη πολιτιστική δράση στην ανάδειξη της Λαγκαδινής Τέχνης της Πέτρας, το οποίο έχει προσελκύσει υπερτοπικό ενδιαφέρον και συμμετοχή. Οι εκδηλώσεις, εκτός από καλλιτεχνικό πρόγραμμα απευθύνονται σε ομάδες μαθητευόμενων, οι οποίοι δουλεύουνε πάνω στην πέτρα υπό το βλέμμα των παλιών μαστόρων, ώστε να εκπαιδευτεί μια νέα γενιά με σκοπό να αποκατασταθούν πολλά παραδοσιακά αλλά δυστυχώς ερειπωμένα σπίτια, να ενισχυθούν και να επισκευαστούν τα παλιά και να χτιστούν καινούργια.
Το 4ο Εργαστήριο  θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, την περίοδο 24 - 31 Ιουλίου 2022. Περισσότερα εδώ
KREKONIAN RUN - Gileri eco & design residences

KREKONIAN RUN

Ο  KREKONIAN RUN είναι ένας αγώνας δρόμου 5 & 10 χλμ που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο των Εν Αττική Λαγκαδινών. Σημείο εκκίνησης είναι το γήπεδο στην Αγ. Παρασκευή Λαγκαδίων και τερματισμού το Μνημείο του Λαγκαδινού Κτίστη στην είσοδο του οικισμού των Λαγκαδίων. Διεξάγεται επί της Ε. Ο. Τριπόλεως - Πύργου πάνω στο παλιό μονοπάτι των Λαγκαδινών μαστόρων.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του είναι η Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Πανελλήνιος διαγωνισμός Δημοτικού τραγουδιού και μουσικής - Gileri eco & design residences
Πανελλήνιος διαγωνισμός Δημοτικού τραγουδιού και μουσικής
Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Δημοτικού τραγουδιού και μουσικής στην Αγία Παρασκευή, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου. Με σχεδόν πεντηκονταετή ιστορία διοργανώνεται πλέον από τον δήμο Γορτυνίας και αποτελεί ορόσημο για την περιοχή και τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση στην Γορτυνία. Στόχος του διαγωνισμού είναι να τιμηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και παράλληλα να ενισχυθεί η διάδοση της μουσικής μας παράδοσης. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μη επαγγελματίες ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, αλλά και μουσικούς, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και μουσικά σύνολα. Τα τελευταία χρόνια με προσπάθειες του Συνδέσμου των Εν Αττική Λαγκαδινών, οι εκδηλώσεις κρατάνε περισσότερες μέρες.

Check Rates
ESPA