για &

Πρόσβαση

Τα Λαγκάδια Αρκαδίας ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, χτισμένο αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο που εκτείνεται από 500 έως 1.000 μέτρα, εύλογα αποκαλείται «κρεμαστό χωριό».
Πρόσβαση - Gileri eco & design residences

Πρόσβαση

Υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσεις σε ένα προορισμό. Ο γρήγορος, ο οποίος παρατίθεται στο τέλος και ο εκδρομικός.

Σα βγεις στο πηγαιμό, λοιπόν φρόντισε να είναι μακρύς ο δρόμος. Και μην ανησυχείς εμείς εδώ είμαστε. Από το 1921. Το σπίτι δηλαδή. Γιατί το 2021 ανοίξαμε ως ξενώνας.

Στο όρος Μαίναλο δε γεννήθηκαν τυχαία τόσοι μύθοι, ούτε η Αρκαδία μνημονεύεται τυχαία επί αιώνες για τα βουκολικά της τοπία. Αξίζει λοιπόν κανείς να ξεκινήσει την εξερεύνηση πριν ακόμα φτάσει στον προορισμό διαμονής.

Η Εθνική Οδός σε φέρνει από Αθήνα σε περίπου 2,5 ώρες. Υπάρχουν όμως και εναλλακτικές διαδρομές. Αυτές από τη μία μπορεί να απαιτούν αρκετή ώρα παραπάνω, από την άλλη, καμιά φορά είναι το ίδιο το ταξίδι που ανταμείβει.

  • Από Καρδαρά, Χιονοδρομικό, Βυτίνα και εθνική οδό…
  • Από Αλωνίσταινα, Δαβιά, Χρυσοβίτσι, Ελάτη και εθνική οδό..
  • Από Ελάτη, Στεμνίτσα, Δημητσάνα..
  • Από Μαγούλιανα, Βαλτσεσινίκο, Αγία Παρασκευή…

Κι αν έρχεσαι σε δύο ρόδες….. εκεί κι αν έχεις επιλογές. Από ορεινή Κορινθία ή από Καλάβρυτα ο παράδεισος της εκδρομής με μοτοσυκλέτα κοντά στην Αθήνα. Ορεινό στροφιλίκι, λίγη κίνηση, εναλλαγές τοπίων, έλατα, γραφικά χωριά, κι άλλα έλατα, συμπαθητική πρόσφυση (οκ σε γενικές γραμμές). Αγαπημένη διαδρομή από λίμνη Φενεού, Θεόκτιστο, Δρακοβούνι (ονόματα κι αυτά…), Μυγδαλιά (link).Αυτοκίνητο έρχεται κοντά στο ξενώνα, αλλά όχι κι έξω από τη πόρτα. Παραδοσιακός οικισμός γαρ, με αρκετές σκάλες (περισσότερα εδώ).Υπάρχει ένα άνετο δημοτικό parking στο «έμπα» του χωριού από Αθήνα / Τρίπολη. Ταμπελίτσες μας, θα βρείτε στα σκαλάκια που πάνε κάτω από τη πλατεία με τους αδριάντες. Αν όμως έχετε αρκετά μπαγκάζια, υπάρχουν κι άλλες λύσεις.


Το ΚΤΕΛ πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την ημέρα από Αθήνα, με ανταπόκριση Τρίπολη.

Όμορφες στάσεις στην Ε.Ο. Τρίπολη - Ολυμπίας - Gileri eco & design residences

Όμορφες στάσεις στην Ε.Ο. Τρίπολη - Ολυμπίας

Σπήλαιο Κάψια, στο ομώνυμο χωριό. Το πρώτο που συναντάμε μετά την έξοδο του αυτοκινητοδρόμου. Κατατάσσεται στα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Εύκολη πρόσβαση από την εθνική οδό. Ένα τηλέφωνο πριν, καλό θα ήταν. https://www.spilaiokapsia.gr

Παλιοί Νερόμυλοι. Αφήνοντας πίσω την Βυτίνα, αμέσως στην έξοδο για Μεθύδριο  ο προσεκτικός επισκέπτης θα εντοπίσει τα κλασικά κιόσκια των μονοπατιών στην άκρη του δρόμου. Είμαστε στη πεζοπορική διαδρομή 4: Ελάτη - Βυτίνα του mainalon trail. Το ποταμάκι που βλέπουμε είναι ο Μυλαίοντας και λίγο αργότερα, μέσα σε ψηλή παρόχθια βλάστηση πλάτανων θα συναντήσουμε διαδοχικά τα ερείπια τριών νερόμυλων. Είναι ο παλιός μουλαρόδρομο της Βυτίνας. Ιδανική βόλτα για μικρά παιδιά και όσους δεν αντέχουν και πολύ το περπάτημα.

Αποστάσεις

  • Αθήνα: 205 χλμ μέσω Εθνικής Οδού
  • Τρίπολη: 67 χλμ μέσω Εθνικής Οδού Τρίπολης - Ολυμπίας
  • Αρχαία λυμπία: 60 χλμ μέσω Εθνικής Οδού Τρίπολης - Ολυμπίας
  • Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας: 107 χλμ μέσω Μεγαλόπολης, Δημητσάνας
  • Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών : 234 χλμ μέσω Εθνικής Οδού

Check Rates
ESPA